Na een reeks niet verloren wedstrijden ging RKDVC vol goede moed naar de hekkensluiter en eerste degradant FC Tilburg. De gastheren wisten dit seizoen slechts een wedstrijd winnend af te sluiten. Maar de andere wedstrijden werd de ploeg slechts zelden met een grote nederlaag geconfronteerd.

Hoewel RKDVC gewaarschuwd was voor onderschatting speelde RKDVC een eerste helft met vele momenten van onoplettendheid. Soms was dit het gevolg van niet geconcentreerd zijn, soms van gemakzucht. Al met al leverde dit ook de basis tot de eerste tegentreffer. In de elfde minuut werd een bal zeer slordig teruggespeeld op doelman Jelte van der Linden. Heel eenvoudig kon de bal onderschept worden door een Tilburgse speler die zeer simpel de bal in het Drunense netje kon leggen. Niet alleen RKDVC werd met dit slordige spel geconfronteerd. Immers vier minuten later zet Ray Kivits de bal voor vanaf de zijlijn. Maar nu was het de doelman van Tilburg die de bal pardoes liet gaan waarna Thijs Lammers eenvoudig de gelijkmaker kon binnen tikken. Maar ook dit maakte nog geen einde aan het fouten festival. In de 28ste minuut wordt een bal door een speler van FC Tilburg voor het doel gebracht. Tot ieders verrassing greep bij RKDVC geen verdediger, noch de keeper in en kwam de stand op 2-1. Pas in de 34ste minuut kregen de toeschouwers een eerste echt mooi opgezette aanval voorgeschoteld. Nick Pelle bracht de bal knap op. Hij bediende op het juiste moment Thijs Lammers. Die meteen de bal doortikte op Ingmar Voorhaar. Ingmar tikte hierna de bal keurig binnen 2-2.

Aanvalsdrift

Ook de tweede helft bleef een beeld van hots knots voetbal geven. Echter doelpunten bleven lang uit. Wel waren beide ploegen een aantal keren gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Dit gebeurde over en weer voor beide doelen. Alles overwegend kreeg RKDVC misschien wel de meeste en beste kansen op een doelpunt. Maar scherpte in de afwerking, reddingen van de Tilburgse doelman of zelfs de lat voorkwamen een Drunense voorsprong. Ook de gastheren konden enkel malen gevaarlijk voor het Drunense doel komen. Maar ook zij kwamen vooralsnog niet tot een score. Dit zou in de slotminuten van de wedstrijd veranderen. RKDVC ging steeds meer op de aanval spelen om zo de overwinning alsnog te kunnen behalen. Hierdoor ontstonden in de achterhoede meerdere mogelijkheden. In de 88ste minuut leidde de aanvalsdrift tot een numeriek overwicht van de Tilburgers voor het doel van RKDVC. Dit leidde tot een schietkans die keurig werd benut 3-2.

Deze nederlaag maakt een einde aan een serie van vijf ongeslagen wedstrijden. Ook ziet RKDVC de ploegen uit de onderste regionen naderen. Komende thuiswedstrijd, 14 mei tegen buurman Haarsteeg, heeft nadrukkelijk een dubbele lading gekregen. Een nederlaag zou zomaar kunnen betekenen dat de Drunense jongens zich alsnog zorgen moeten gaan maken. Winst betekent dat DVC nog volop meedoet in de strijd om de nacompetitie met promotie als inzet. Werkelijk alles lijkt nog mogelijk.

Opstelling: Jelte van der Linden, Bas Verhoeven (Goof van Bokhoven 59ste), Damian van Bijnen, Nick Pelle (Mats van Bokhoven 82ste), Roy Lamers, Ingmar Voorhaar, Ray Kivits, Thijs Lammers, Timo Boomsluiter, Sam Pietersen (Gok Deniz Yazici 79ste), Simon van der Werff (Colin Smits 59ste)