Khalid Boubkar en FC Drunen hebben na het positief advies van de selectiecommissie overeenstemming bereikt over de benoeming tot hoofdcoach voor het komend seizoen 2023/24.

Na het vertrek van coaches Ali Albayrak en Robbie Koole sprak de selectiecommissie met diverse kandidaten. De uiteindelijke keuze viel unaniem op Khalid Boubkar, waarbij de commissie de verwachting uitspreekt dat Khalid de selectie in voetballend opzicht (nog) beter kan maken.

Bestuurslid voetbalzaken Adem Alkan:” ”Zijn verleden als semiprof bij Wydad Casablanca en als speler bij onder meer bij Achilles Veen en Desk in samenhang met de door hem behaalde UEFA B en UEFA C maken dat de verwachtingen hooggespannen mogen zijn.” Deze verwachting wordt ondersteund door de imposante palmares van Khalid die hij als trainer van o.a. OJC Rosmalen en WSC al behaald heeft alsmede zijn trainerschap aan diverse professionele voetbal talentenacademies, waaronder de PSV Eindhoven Soccerschool .

Khalid Boubkar: “ Ik verheug mij erop om samen met de staf en de spelers, met verzorgd en attractief voetbal, komend seizoen een belangrijke rol te vervullen in de 4e klasse. Mocht FC Drunen onverhoopt dit seizoen degraderen, dan is de uitdaging om het te bewerkstelligen dat we weer snel terugkeren in deze 4e klasse. Het serieus met voetbal bezig zijn tijdens de training en wedstrijden, maar met de nodige gezelligheid op andere momenten, gaat bij mij hand in hand. Dit past prima bij een vereniging zoals ik FC Drunen ken.” Ook is de lijnrechter Mounir is toegetreden tot de staf.

Henk Cornelisse:” Met Khalid Boubkar halen we een gepassioneerde trainer in huis. Hij beschikt over veel kennis van dit spel en hij weet op een natuurlijke manier spelers aan zich te verbinden en spelers beter te maken. Ik vertrouw erop dat dit tot goede resultaten gaat leiden.”