Op zaterdag 13 januari was het de beurt voor de jongste schaatsers uit het gewest Zuid. De Gewestelijke Kampioenschappen Kleine Baan stonden op het programma op de ijsbaan in den Bosch. Deze wedstrijd is onderdeel van het kleine banen toernooi waarop op verschillende ijshockey ijsbanen in het gewest wedstrijden worden gereden door de jongste rijders. Deze wedstrijden zijn gelijk aan de wedstrijden op de langebaan echter de afstand is een stuk korter. Daarnaast is bij deze wedstrijden meedoen belangrijker dan winnen, voor alle pupillen wordt even hard geklapt.

Er stonden in totaal 117 deelnemers aan de start in de leeftijd tussen 6 en 13 jaar oud. Vanuit de gemeente Heusden was STC Willy van den Berk met 7 rijders vertegenwoordigd en er zijn zeer goede resultaten behaald door deze groep.

Bij de klasse Meisjes Pupillen E deed Emmelie mee. Ze reed een hele goede wedstrijd en wist hierdoor op de zevende plaats in het eindklassement te eindigen.

In de Klasse Pupillen D deed Willy van den Berk zeer goede zaken. Bij de meisjes was het Merel die beslag op de derde plek wist te leggen. En Luuk was het snelste van allemaal bij de jongens en dus Gewestelijk Kampioen en dit ondanks een valpartij bij de 1500mtr. Ties reed bij de Jongens D naar een mooie vierde plaats.

Bij de jongens pupillen C stond Brandon aan de start. Door een valpartij op de eerst afstand was een podiumplek niet meer haalbaar en is hij uiteindelijk op de tiende plaats geƫindigd.

In de klasse jongens pupillen A had Willy van den Berk 2 deelnemers, Stijn en Pepijn. Na een zware wedstrijd greep Pepijn toch naast de prijzen en werd vijfde op de voet gevolgd door Stijn die zesde is geworden.

Dus een keer gewestelijk kampioen en een keer de derde plaats voor de schaatsers van Willy van den Berk. En daarnaast voor alle deelnemers een gezellige en sportieve ochtend.