In het weekend van 25 en 26 februari vonden in de Omnisport sporthal in Apeldoorn de Nationale U16 & U14 kampioenschappen plaats.

Vanuit DAK namen Iker Kuijs en Ruben den Dulk hieraan deel.

Daarnaast was in Waalwijk de laatste cross van het seizoen waar de atleten van DAK goed voor de dag kwamen,

Nationale U16 & U14 kampioenschappen

Iker kwam uit op de 60 meter horden en de 800 meter. Op de 60 meter horden kwam Iker soepel door de series. In de halve finale liep hij een persoonlijk record waarmee hij naar de finale mocht. Daarin kwam hij tot een verdienstelijke achtste plaats.

Nog veel beter ging het Iker af op de 800 meter. In een tijd van 2:03,40 liep hij naar de nationale titel. Hij was daarmee 7 seconden sneller dan zijn directe concurrenten en liep niet alleen een nieuw clubrecord maar ook de 18e tijd ooit gelopen in categorie U16.

Ruben deed in Apeldoorn mee aan bij het verspringen. Met een spring van 4,73meter bereikte hij de 20e plaats.

Lidocross

In Waalwijk werd nabij het Lido de traditionele Lidocross gehouden. De eerste DAK atlete die in actie kwam was Anne van Andel. Bij de vrouwen senioren eindigde zij keurig als vierde. Daarna mochten de heren senioren van start. Rick Smits liep in zijn eerste cross bij senioren naar een keurige derde plaats. Harry Beekmans werd vierde bij de heren45. Walter van Gurp werd eveneens vierde, maar dan bij de heren65.

Bij de meisjes U14 stonden Roos Spoor en Fleur van der Maas aan de start. Beide dames ontliepen elkaar niet veel: Roos werd vijfde, Fleur zesde.

Als laatste DAK atlete stond Merle Spoor aan de start. Bij de meisjes U10 liet ze al haar concurrentes achter zich. Een gouden medaille viel haar ten deel.