Drie was Xanne toen ze al wist dat dansen haar ding was. Via de lokale dansschool geselecteerd en op naar de droom om professioneel danseres te worden. Dat is waar ze van droomde op het grote toneel staan en dansen.
Rond haar zestiende verjaardag moest Xanne echter haar balletzaal inleveren en ging ze ziekenhuiszaal in en uit. Er was namelijk een kiemceltumor ontdekt. Operaties, chemo’s, alles kwam voorbij en de droom voor het podium stond op een andere plek in haar leven. Ondraaglijk was ook het missen van dansen in de zaal met haar vriendinnen en uitkijken naar voorstellingen. Niks vertrouwds, maar enkel onzekerheid.
Via het ziekenhuis werd Make-A Wish benaderd. Xanne verdiende weer een droom. Uitkijken en nagenieten van een bijzonder moment. Make-A-Wish kon niet om de dansdroom van Xanne heen en bedacht een wens waarin ze kon schitteren als danseres. Helaas werd de wens uitgevoerd in coronatijd en waren optreden en ontmoetingen met anderen niet realiseerbaar. Een fotoshoot op een unieke locatie wel, het Rijksmuseum moest als decor gaan dienen.
De werkwijze van Make-A-Wish start altijd met het toeleven naar de uitvoering van de wens. De fases van voorpret, het verlangen naar en de voorbereiding worden bewust en gedoseerd door Xanne doorlopen. In haar hoofd had ze de fotoshoot al meermaals doorlopen. In verschillende outfits, verschillende poses, van alle gedachten maakten ze een moodboard, waarmee Make-A-Wish de dag verder kon uitwerken. Op de dag zelf mocht Xanne met de fotograaf uitgebreid aan het werk en voor de Nachtwacht een shoot doen. In balletkleding vereeuwigd. Een dromerig mooie omgeving als decor. Een stralende Xanne die een herinnering voor het leven mocht maken. Deze droom gebruikte ze in de periode daarna om de andere droom vast te houden: danseres worden. Gelukkig herstelde Xanne en heeft ze haar droom weer opgepakt. Ze studeert ondertussen dans op het HBO. Denkt elke dag terug aan de wensdag en kijkt vooruit.
VET-concert voor Make-A-Wish
Xanne woont in Waalwijk en haar moeder vertelde dit verhaal onlangs aan de organisatie van het VET-Concert. Om dit soort wensen mogelijk te blijven maken en kinderen kansen te bieden, heeft het VET-Concert, dat georganiseerd wordt door Slagwerkgroep Drunen en de band SUND, de subtitel ’de glimlach van een kind’ gekregen. Door een avond te organiseren met vette muziek, een vette show en een vette hap hopen zij een mooi bedrag binnen te halen zodat toekomstige Xanne’s en andere kinderen kunnen dromen. Ook is er aandacht voor de droom om kinderen muziek te kunnen laten maken.
Tijdens de avond op 30 maart treden beide groepen op. Slagwerkgroep speelt makkelijk in het gehoor liggende nummers op melodische slagwerkinstrumenten. Zomerse klanken, techno, metal en meezingers staan op de lessenaars van de 17 muzikanten. Die bij enkele nummers aangevuld zullen worden met blazers uit de regio. Verwacht geen standaard drumband, maar een modern pop/rock slagwerkgroep.
SUND speelt ook bekende nummers maar in een ander jasje. Negen man op het podium, feest, springen, gekke outfits en een hoop lol. Daarmee heeft SUND al vaker bewezen dat de zaal op zijn kop kan gaan.
De beide groepen spelen kosteloos, daarmee gaat de volledige entree naar de goede doelen: Make-A-Wish en jeugdmuziekopleidingen. Sponsoren en donateurs verhogen het bedrag. Dit optreden is ook onderdeel van het thema ’Verschillen Verbinden’ van de gemeente Heusden.
Via de site van Harmonie Drunen is meer informatie te vinden en zijn de kaartjes voor deze avond verkrijgbaar: www.harmonie-drunen.nl