De architect was Jan van Vlijmen uit Vlijmen, de aannemer was Jan de Bont uit Nieuwkuijk en de aanneemsom bedroeg ƒ13.000,-. De woning heeft vele kenmerken van de bouwstijl van de Amsterdamse School. Tegenover de kapel van de Wonderbare Moeder, op nummer 38, staat een herenhuis met een aangebouwd eenlaags dwarsdeel en een forse schuur. Het herenhuis werd in 1926 gebouwd voor Lina van Loon en Frans Vermeer. Lina was het enige kind van Peer van Loon en Maria Buijs die ernaast een boerderij hadden. Frans was afkomstig van een boerenfamilie uit Udenhout. Lina en Frans trouwden op 27 september 1927 en kregen 15 kinderen.

Bij de bevrijding in 1944 werden de naastliggende boerderij en schuur totaal vernield door geallieerde granaatbeschietingen. Het woonhuis had alleen beschadigingen, die direct na de oorlog, nog zichtbaar, zijn hersteld. Na de oorlog is er op de plaats van de afgebrande schuur een grote landbouwschuur gebouwd. Het is nu een melkveebedrijf met omstreeks 220 melkkoeien.

Het tweelaags herenhuis heeft een 4-zijdig schilddak, waarvan de nok evenwijdig aan de straat ligt. Het dak is gedekt met blauw gesmoorde dakpannen, type VOH-Verbeterde Oude Holle. Het dak heeft twee gemetselde schoorstenen en aan de voorzijde een dakkapel met vier ramen. Het grote dak en het dak van de dakkapel hebben grote houten dakoverstekken. De gevel is in kruisverband gemetseld met boerengrauw bakstenen en afgewerkt met een knip-lintvoeg. In de gevel zijn enkele speklagen van zwart geglazuurde bakstenen. De plint is 5 cm. vooruitspringend gemaakt, 120 cm. hoog en met drie 1,5 cm uitspringende steenlagen. Aan de bovenzijde is de plint afgewerkt met een composiet profiel, die ook dient als onderdorpel voor de vensters. Composiet is een mengsel van granietkorrels met cement als bindmiddel.

Op de verdieping is in het midden een driehoekig uitgemetseld erkertje met twee vensters. De verdieping heeft twee grote vensters met elk drie ramen. Op de begane grond zijn twee samengestelde vensters met drie onder- en bovenramen. De bovenramen zijn gevuld met glas-in-lood en hebben een eenvoudig motief. De vensters hebben ingebouwde houten rolluiken. Boven de vensters zijn anderhalfsteens hoge rollagen. De voordeur bevindt zich in een 60 cm diepe rondbogige nis, welke aan de bovenzijde afgewerkt is met een eensteens rollaag en een zwarte speklaag. In de nis is een fraai gedetailleerde natuursteen brievenbus. De paneeldeur met opgelegde spiegel en een halfrond glas-in-lood bovenraam. De deuringang heeft een twee treden hoge stoep van hardstenen platen. Aan de straat zijn twee gemetselde poortkolommen waaraan wit geschilderd houten poortdelen hangen.

Bart Beaard