Dat was het motto van een familielid die makelaar is en dat als lijfspreuk hanteerde. "Want laten we eerlijk zijn, wat is er nu nog leuker dan blije kopers die net een huis hebben gekocht", lachte hij mij toe. "Persoonlijk vind ik dat een makelaar altijd eerlijk moet zijn en over een dosis humor moet beschikken. Zo had ik laatst en echtpaar dat naar een nogal uitgeleefde bouwvallige woning kwam kijken. Ze dachten dat het huis misschien wel mee zou vallen, omdat het in hun budget paste. Maar eenmaal binnen schrokken ze toch wel even van de staat van de woning. Om ze toch enigszins wat op te beuren zei ik: ‘Je kunt er een prachtig huis van maken, als je handig bent met geld’."
"Ook zijn er mensen die vinden dat de kosten, om hun huis te verkopen door een makelaar, aan de dure kant is. Dus willen ze het zelf doen en schrijven hun eigen advertentie dat hun huis te koop staat. Onlangs kwam ik op het internet bij de rubriek 'huizen te koop', een advertentie tegen met de volgende tekst:
'Vrijstaande woning, 3 slaapkamers, dakkapel aan de achterkant, grote garage en de buitenkant is pas helemaal geschilderd. De tuin is ruim genoeg en heeft uitzicht op paarden van achteren'. Ik zeg niet dat de advertentietekst daar verantwoordelijk voor is, maar het huis staat toch al weer enige tijd te koop en dat in deze tijd."
"Toiletten zijn ook een verhaal apart, daar geven de bewoners een persoonlijke draai aan. Zo zie ik regelmatig tegeltjes op de toiletten, met spreuken die door de bewoners zijn uitgekozen. Ik heb nooit geweten hoeveel 'Spreukentegeltjes' er te koop zijn. Nou, het zijn er in ieder geval heel veel. Familiefoto’s sieren ook vaak de 3 muren van het toilet, soms hangen ze zelfs aan de binnenkant van de toiletdeur. Boekjes met moppen, kwam je vroeger veel meer tegen op het toilet, dan nu. Deze zijn meestal vervangen door allerlei lectuur. De jonge generatie moet daar allemaal niks van hebben, als die hun behoefte doen, ze lezen wel op hun mobiel. Vergeet niet dat voor een aantal mensen, het toilet een soort vluchtoord is en een oplaadpunt."
Jules Faber