Welke klas kan dit zeggen! Op zaterdag 14 augustus kwamen de jongens en meisjes uit de zesde klas 1963-64 weer bij elkaar voor een gezellig dagje bijkletsen en herinneringen ophalen. Voor de zevende keer in Elshout met een bijna complete klas. Twee mensen zijn ons helaas ontvallen en enkelen waren met vakantie.

Door Joke van Delft

In het jaar dat iedereen 40 werd of was is de eerste reünie georganiseerd. Toen nog met partners maar het was al snel duidelijk dat die storend waren. Besloten was om na 10 jaar weer bij elkaar te komen. Daarna was om de 5 jaar en ook dat is al teruggebracht naar 2,5 jaar. Iedereen wordt ouder en de kans dat mensen wegvallen wordt groter.

Net als vroeger

Iedereen was om 11.00 uur binnen voor koffie of thee en een warme appelflap.Vanaf het eerste moment werd er druk gepraat want na 2,5 jaar is er vanalles te vertellen. Toen voor de lunch het warme worstenbrood rondgedeeld werd hielden de gesprekken even op. Wat de klas nog niet gezien had, was dat er in de andere zaal 12 chauffeurs aan de koffie zaten. De verrassing; een rit met oldtimers door de omgeving met als einddoel..?

Eerst even paraat staan voor een groepsfoto en toen begon het kiezen, waar wilde men in. Met een grote omweg, ging het naar een nieuwe locatie. Welke, dat bleef nog even geheim tot ze gearriveerd waren in Nederhemert. Net als vroeger gezellig naar de speeltuin. Gezellig op het terras, waar de tafels gereserveerd waren wat drinken en appeltaart eten. Een paar van de stoere jongens waagden zich nog op de familieschommel.

Jonge senioren

Toen het weer tijd was om te vertrekken werd er door sommigen nog even van auto gewisseld en ging het via een langere route weer naar Elshout.

De chauffeurs, waarvan sommige ook uit Elshout kwamen, en de passagiers hadden een gezellige middag gehad zeiden ze. Een reactie van een van de chauffeurs: 'Normaal rijden we met bejaarden maar dat zijn jullie zeker nog niet!'. Een groter compliment kun je als 'jonge' senioren niet krijgen.

De muzikant was al gearriveerd en bij binnenkomst was er een vrolijk liedje als welkom. De tafels werden bij elkaar geschoven en al snel was de muziek niet meer te horen en was het: 'Weet je dit nog? wie was dat ook alweer? Of hie zat dat?'.

Inmiddels was het buffet ook klaar en kon er aan de inwendige mens gewerkt worden. En zeker het dessert ging er goed in.

Er werd gewisseld van stoel om zo ook eens met iemand anders te kunnen praten en de organisatie voor de volgende reünie werd bekend gemaakt.

Het wordt wel steeds moeilijker om de dag te vullen want iedereen wordt ouder en de mankementen komen toch naar boven al valt dat in dit bouwjaar wel mee. Om 22.00 uur was het rustig in de zaal en kon ook de organisatie van deze dag naar huis. Voldaan over een leuke reünie met mooie reacties.