Rucphen was de plaats waar dit jaar de Brabantse kampioenschappen atletiek voor de junioren U14 en U 16 werden gehouden. Ditmaal slechts 2 DAK atleten, maar wel atleten met grote dromen en die pakten goed uit. Prachtig weer met weinig wind en droog gedurende zaterdag en zondag\. Heerlijk atletiekweer. Tobias Vos jongens U14 en Iker Kuijs U16 hadden beiden hun zinnen gezet op de kortere aftand en wel de 80 of 100m, de 100m horden en verspringen.

Brabants Kampioen

Tobias Vos U 14 kwam als eerste aan de start op zaterdag 14 september op de 80m. Het grote aantal deelnemers maakte het nodig dat er series halve finale en finale waren. Tobias houdt van deze korte afstand en zijn serie won hij in een persoonlijk record van 10,39 sec en de snelste tijd van de 5 series. Daarna kwamen er de halve finales en ook die won Tobias in een tijd van 10,29 sec, opnieuw een persoonlijk record.

Dat beloofde wat voor de finale. Een mooie wedstrijd waarin Tobias vanaf de start de leiding nam en hij won afgetekend de 80m. Brabants Kampioen met een tijd van 10,11 sec en daarmee een verbetering van het 26 jaar oude clubrecord DAK. En dat niet alleen, ook nog eens de snelste tijd van Nederland dit jaar op deze afstand. Een prachtig resultaat voor deze eerste jaars junior U14.

Verspringen lukte daarna niet geheel. Het lukte niet om een geldige sprong te realiseren. Tobias maalde er niet om, komt wel en ander keer. Hij genoot volop van zijn aansprekend resultaat op de 80m.

Horde passage Iker Kuijs op de 100m horden jongens U 16. Brabants kampioen op deze afstand.

Twee gouden medailles

Iker Kuijs U16 DAK atleet kwam uit op de 100m vlak en de 100m horden op de fraaie atletiekbaan in Rucphen. Ook hier grote deelname op de 100m en daarom moest Iker 3 maal de 100m lopen. Serie, halve finale en de finale. Gezien zijn basissnelheid kon Iker de serie rustig lopen, maar de halve finale en finale niet meer. Iker won zowel de series, de halve finale en de finale. Zijn finale tijd 10,51 sec slechts ca 0,1 sec boven zijn eigen clubrecord. Brabants Kampioen 100m jongens U 16 en zeer blij. Hij moest zich daarna vrij snel gaan voorbereiden op de serie 100m horden. Een drukke dag.

De series op de 100m horden waren op basis van de snelste tijd. De tijd snelste atleten zouden naar de finale gaan. Iker moest dus wel vlot lopen en dat deed hij. De serie won Iker in een tijd van 14,32 sec en dat betekende een persoonlijk record en een finale plaats natuurlijk. Iker ging als favoriet voor de titel naar de finale. Hij maakte dit helemaal waar door als Brabants kampioen over de streep te komen in een tijd van 14,59 sec. Helaas moest hij tijdens de race wat pijntjes verdragen. Toch een brede lach op zijn gezicht met de twee gouden medailles om zijn nek.

Vermoeiende dagen voor beide atleten. Het is bijzonder, dat beide atleten gouden plakken hebben verdiend op de sprint. Prachtige atletiek gezien. Felicitaties voor de DAK atleten Tobias en Iker.